Capítol 4 – Records

En el qual l’Anna rep una postal, ensopega amb algú del passat i decideix passar a l’acció

Li va costar molt adormir-se. L’anell no parava d’enviar-li imatges d’en Roc. La seva cara es confonia amb la d’una altra noia, suposava que la noia de la facultat de la qual li havia parlat. L’Anna va anar rebent onades de luxúria provinents de les palles que encara s’anava fent el noi. Finalment, va decidir treure’s l’anell. El va deixar al congelador, sobre uns glaçons, sense pensar-hi massa. Les imatges que li poblaven el cervell eren les seves ara. Veia a en Matías, transformar-se en Cassiel i se li barrejava tot amb en Roc. No parava de moure’s, inquieta, rodolant per tot el llit. Força estona després va aconseguir dormir unes hores. Quan va despertar, va notar que el coixí estava humit. Havia estat plorant tota la nit, en somnis.
Mentre es vestia per anar a treballar, va pensar en l’anell. La veu que poblava normalment els seus pensaments, li deia que era massa valuós per deixar-lo al congelador, però va decidir que podia passar sense més intrusions a la seva ment.
Quan l’Anna va arribar al bar, es va trobar al jefe fent-se aire amb un cartró. En acostar-se, l’home va oferir-li el ventall improvisat i va veure que era una targeta postal. Tenia una foto d’una torre molt alta, amb una esfera amb una punxa apuntant al cel. Escrit en lletres grosses va llegir Berlin. Desconcertada, va girar la postal que no estava franquejada i va veure unes paraules escrites amb un estil florit, amb un aire definitivament antiquat.

«Estimada Anna,
Un àngel et diu Hola des de Berlín.
En Wim t’envia un petó»

La signava en Matías, però en un racó de la postal hi havia una ‘C’ majúscula, molt florejada, digna d’un Cal·lígraf experimentat. L’Anna va somriure mentre es guardava la targeta a la bossa i s’imaginava al vell entregant la postal en mà al carter perquè l’entregués amb la resta del correu del bar.
-Ara t’envia postaletes, en Matías – va dir el jefe – Sí que et té en consideració – Aquest darrer mot el va deixar anar amb una riallada curta i seca.
La noia no va dir res, es va limitar a somriure-li i va anar a la part de darrere a deixar les seves coses. Encara notava l’angoixa de la matinada en vetlla que havia passat i continuava sentint ràbia cap en Matías per haver marxat sense avisar-la. Però, en el fons, es va sentir alleujada de saber, que no l’havia abandonat.
Va passar l’estona, tranquil·la, amb la seva ment només per ella mateixa. Lliure de les imatges luxurioses i sensuals que l’havien atacat constantment des que s’havia posat l’anell, ara li va semblar que podia pensar amb molta més claredat. Així va entendre que el problema amb en Roc havia estat la manca de control. Tothom té somnis eròtics, fantasies que voldria realitzar. No tothom les pot dur a terme i, sobretot, no tothom té un anell màgic per ajudar a fer-los realitat. En Roc bullia d’energia sexual i ella havia estat cansada, frustrada i molt calenta, quan se l’havia trobat. L’Anell havia magnificat el desig del noi, però també el d’ella mateixa. Les coses no haurien anat tan esbojarradament ràpides si ella hagués tingut el cap fred.
A mitja tarda va venir el seu cap a substituir-la, era el dia d’anar al mercat a encarregar la carn i l’embotit per tota la setmana. Ell odiava aquesta feina i la seva dona no apareixia pel bar si podia evitar-ho. L’Anna va agafar la seva bossa i va sortir cap al mercat. Va anar a la parada de la senyora Carme, la carnissera. Va fer la comanda tenint en compte que la setmana vinent hi havia el pont del Primer de Maig. Només obririen dissabte, i per poc que pogués, l’Anna pensava no anar a treballar en tot el cap de setmana. Necessitava descansar. Segur que el jefe pensava encolomar-li el disgust, però si volia obrir al matí ella no hi pensava anar.
Anava a sortir quan va notar que algú la mirava de lluny. Era el seu ex, en Valentí, que tenia els ulls clavats en ella. Quan va veure que la noia el mirava, va aixecar la mà lentament, en una salutació tímida. Ella va contestar aixecant el cap i, sense pensar-ho gaire, va començar a caminar cap a ell.
-Hola Anna – va dir el noi aixecant-se – Vols un cafè?
L’Anna va seure al tamboret i va demanar al cambrer un cafè amb llet.
-Hola Valentí. Què fas al mercat a aquestes hores?
-La veritat és que no ho sé – va somriure – volia un cafè i el bar al costat de l’oficina on treballo és tancat per reformes i mira, aquí he acabat.
-Encara treballes al mateix lloc? – En Valentí era administratiu en una empresa que es dedicava a la fabricació de material d’oficina – Pensava que a hores d’ara ja estaries portant la comptabilitat a alguna multinacional.
-Calla, calla. Ni me’n parlis de comptabilitat. – el noi va fer un gest com d’espantar mosques amb la mà – Vaig estar tres mesos substituint a un company que estava de baixa i en vaig acabar tip
Els ulls d’en Valentí van lliscar des dels ulls de l’Anna cap al vèrtex que formava el coll de la camisa de la noia just a on començaven els seus pits. L’Anna va buscar l’anell amb la mà, provant de llegir el que passava per la ment del noi, però va recordar que no el duia. Era evident que en Valentí estava cercant a la seva memòria, buscant les vegades que havia repassat amb mans i boca aquell triangle que anava des del coll de la noia fins als seus pits.
-Feia molt que no ens veiem, oi? – va dir la noia – Potser un parell d’anys i tot.
-Sí, des de la festa de cap d’any a casa del Fran – el noi va abaixar la veu, fins que la frase va morir a la seva boca.
L’Anna recordava aquella festa. Feia uns mesos que havien deixat de viure junts. No sabien que es trobarien a casa d’en Fran i quan es van veure, es van saludar amb dos petons, sense mirar-se a la cara. Un parell d’hores després, intoxicats a base de tequila i porros, s’havien enrotllat quan algú va posar Is this love d’en Bob Marley al tocadiscos. Van buscar una habitació lliure, però a tot arreu hi havia gent fotent-se mà i gemegant a les fosques. Van acabar al balcó, ella amb les mans a la barana i ell abraçant-la des del darrere provant de ficar la mà pels ajustadíssims texans de l’Anna, mentre li fregava l’erecció al cul. El fred els va asserenar prou per a adonar-se de l’absurd de la situació i recordar perquè no estaven junts. L’Anna va marxar poc després i quan en Valentí va oferir d’acompanyar-la a casa, li va dir que s’estimava més anar sola.
-És cert. Quina nit, eh? – l’Anna va somriure.
En Valentí, en veure que la noia el mirava amb el somrís als llavis, va posar la mà sobre la d’ella.
-Vam tenir bons moments tu i jo, eh? Que ens va passar?
L’Anna va treure la mà de sota de la del noi i va contestar-li mentre li donava uns copets al palmell. – Tu. Tu ens vas passar.
El noi va serrar els llavis i va mirar a la barra.
-Tampoc seria tot culpa meva, no? – va dir sense aixecar la mirada.
L’Anna no creia que el noi entengués en què l’havia ofès. Els dies posteriors a la seva discussió final li ho havien deixat ben clar. Les darreres setmanes de la seva convivència van ser una sessió de sexe experimental contínua. En Valentí ho volia provar tot. Van fer anal, postures rares, sexe tàntric. Ella es va disfressar de tot el que ell li va demanar, va masturbar-se amb vibradors davant seu, anava al cine amb unes boles xineses al cony que ell li treia a mitja pel·lícula. No acabaven un polvo sense que ell demanés de deixar anar la correguda a qualsevol lloc menys dintre seu: a la cara, als pits, als cabells, a l’esquena. Ella participava gustosa de tota aquesta rauxa luxuriosa, gaudia amb tanta varietat, però de vegades ell era massa insistent, massa intens i s’enfadava si ella no tenia ganes de fer-ho tot com a ell li venia de gust. Van començar a discutir freqüentment. Ella va provar de fer-li entendre, que aquesta necessitat constant d’innovar i tastar coses noves, potser amagava algun neguit, però ell només l’acusava de no deixar-lo satisfet. Eren discussions llargues i que acabaven amb un dels dos marxant enfadat, més sovint que no amb ella sentint-se esgotada i frustrada. Quan es tranquil·litzaven i podien parlar sense cridar-se, descobrien que s’estimaven molt. Gairebé sempre acabaven fent l’amor, sense estridències, sense presses, mirant-se a la cara i dient el nom de l’altre quan els arribava l’orgasme. Però ella, a poc a poc, va anar sentint-se poc desitjada i atractiva. L’Anna es veia menys com una partícip de la vida sexual d’ell i més com un instrument per la seva satisfacció personal. Llavors va ser quan en Valentí va començar a insistir que volia fer un trio.
L’Anna no tenia res en contra dels Menage a trois per se. De fet, ella mateixa fantasiejava amb sentir dues boques recorrent el seu cos alhora, potser una menjant-li els llavis mentre un altre li llepava el sexe. Però sospitava que si feien venir algú altre a compartir el seu llit, no seria tant per tenir una experiència de parella, com perquè en Valentí pogués estar amb dues persones al llit. Ella volia participar en la fantasia, no ser un convidat de pedra en la festa personal d’ell. Així que quan un vespre, ell es va presentar a casa amb una prostituta i sense ni saludar li va deixar anar un: És hora de fotre un bon polvo a tres bandes, ella va notar com quelcom es trencava al seu pit. L’Anna va espantar-se una mica en notar que una calma freda li creixia dins del pit fins a ocupar-li tot l’espai a dins. Va aixecar-se, va anar fins a l’entrada i li va preguntar a la noia quant cobrava. Quan va sentir el preu, va prendre la bossa va treure’n el moneder i va pagar-li la quantitat que la noia havia anunciat. En Valentí va començar a protestar, però alguna cosa a la cara de l’Anna el va deixar callat. La noia va obrir la porta del carrer i va deixar sortir a la prostituta abans de mirar als ulls a en Valentí i demanar-li què s’estimava més: marxar ell o que marxés ella. Quan en Valentí no va contestar, l’Anna va sortir i tancant la porta suaument, va deixar enrere la seva vida en comú.

-No. Evidentment no tot és culpa d’un de sol quan una parella es trenca – va dir la noia – Però nosaltres no estàvem fets per viure junts.
En Valentí va mirar-la als ulls.
-Jo t’estimava molt – Va semblar que anava a dir quelcom més, però va tancar la boca i va tornar a mirar a la barra.
-Jo també Valentí. Però tu volies molt més del que jo podia donar-te.
L’Anna va notar que el noi s’enfadava, anys després d’haver deixat d’estar junts, després d’haver necessitat estar sola una bona temporada per poder tornar a sentir-se còmoda amb ella mateixa, encara ara, en Valentí no creia que hagués fet res malament. La veu del seu cap va dir una sola frase -mostra-li la veritat- doncs i l’Anna va pensar que la veu tenia molta raó.
-Al final vas fer el trio? – va dir casualment – Jo no. I mira, de tant en tant, encara hi penso.
En Valentí va aixecar els ulls i va mirar-la desconcertat. L’Anna el va veure dubtar uns segons abans de contestar.
-N’he fet un parell, però no amb ningú que em fes sentir tan bé com tu aconseguies fer-me sentir
La noia va aixecar-se i va fer un gest al cambrer perquè li cobrés els cafès. Va guardar-se el canvi al moneder i va ajupir-se fins a tenir la boca ben a la vora de l’orella d’en Valentí.
-Bé doncs. Potser haurem de fer alguna cosa al respecte – va acabar la frase deixant anar un sospir directament a la galta del noi, que va quedar-se allà amb els ulls com plats de cafè mentre l’Anna caminava cap a la porta del mercat.

Quan va arribar a la feina, el jefe estava parlant per telèfon. L’Anna va entendre pel to, que parlava amb la seva dona. Quan la va veure, li va fer un gest amb la mà perquè s’aturés.
-Sí, li pregunto ara.
Abans que li digués res, l’Anna li va dir: No. No vull venir a treballar el pont.
-No, no vol venir a treballar el pont – va dir l’home a l’aparell – No, joder, no li oferiré més diners. Ja saps com n'és de cabuda. – dit això, va penjar.
Els clients van anar entrant i sortint del bar mentre l’Anna, perduda en les seves cabòries, anava decidint què volia fer amb l’anell. Aquell parell de dies havia estat la joia la que havia decidit què i qui entrava a la seva ment, aprofitant-se de la impulsivitat de la noia. Però ara seria ella la que manaria. Trobar-se amb el Valentí havia estat una casualitat molt aclaridora. Si hagués tingut l’anell en l’època que vivia amb ell, podria haver esbrinat fàcilment què era el que realment buscava el noi. Pensava oferir-li una experiència enriquidora el proper cop que es trobessin. Vols que fem un trio, tindràs un trio – va pensar la noia, però no pensava buscar una noia, pensava presentar-se amb un noi, ella també tenia dret a veure les seves fantasies satisfetes. Trobar la persona adequada per la tasca seria una feina de triar i remenar. I pensava dedicar el que fes falta precisament a això: triar i remenar.
-I si de camí, m’escorro uns quants cops tampoc serà un mal negoci – va dir en veu baixa, aprofitant que l’únic client del bar estava distret amb la tele.
Quan en Pablo va entrar, l’Anna no va esperar que li demanés, per agafar l’ampolla de ron. Va posar uns glaçons a un got de tub, va servir una bona mesura de licor i va acabar d’omplir-lo amb coca-cola.
-Hola Anna – va dir el noi deixant el maletí que sempre portava al tamboret al costat del qual seia.
-Hola Pablo, has venut molts rellotges avui? – va preguntar la noia, mentre li deixava el got al davant.
El noi va esbufegar mentre es treia l’americana. Fins i tot sense les muscleres tenia les espatlles ben amples. L’Anna trobava que el noi era atractiu. I sabia que ella l’atreia perquè sempre acabaven flirtejant. Mai havien anat més enllà perquè ell estava casat i l’Anna no volia històries. Però avui la noia ho veia tot diferent. El cabell fosc, una mica més llarg del que semblaria correcte per un comercial, se li arrissava al clatell i li feia venir ganes de jugar-hi. I els ulls, grans i blaus, que recorrien la seva esquena fins al cul quan l’Anna es girava. El veia mirar-la sovint, reflectit al mirall que hi havia darrere les ampolles, de vegades, fins i tot, el veia humitejar-se els llavis mentre li repassava el cul. Li va venir al cap una imatge: en Pablo prenent-la des del darrere mentre ella s’agafava al capçal del llit i els pits li saltaven embogits pels embats del noi.
No acostumava mai a beure davant dels clients, però va donar-se la volta i es va ajupir per treure una ampolla de tònica de la nevera. Va aprofitar per tensar bé el cul just davant d’on en Pablo seia i va fer veure que buscava, innecessàriament, fins que va aixecar-se. En Pablo va afluixar-se una mica la corbata i va deixar anar un petit estossec. La noia va somriure-li i va deixar la tònica davant del cubata del noi. Va prendre una ampolla de tequila blanc i dos gots curts.
-Et ve de gust prendre’t un tequila amb mi, Pablo? – va dir amb veu juganera.
En Pablo va apartar el cubata mig ple a un costat.
-I tant que sí. Que celebrem alguna cosa?
-Encara no – va contestar la noia mentre omplia fins a la meitat els dos gotets amb tequila – Però jo no descartaria acabar celebrant quelcom ben aviat - Va omplir fins dalt de tot els gots amb tònica i va posar uns posagots a sobre. – Salut - Va prendre el seu, va donar un cop a la barra amb el cul del got i abans que l’escuma sortís disparada, va beure’s el combinat.
El noi va imitar l’acció de la noia, però no va poder evitar que la barbeta se li omplis d’escuma de tònica. La noia va prendre un drap i va eixugar-li la barbeta mirant-lo fixament als ulls.
-En vols un altre? – va dir-li mentre s’omplia el seu got.
-És clar. No deixarem la tònica a mitges perquè s’esbravi, no?
Aquest cop quan li va passar el got, va trigar una mica més del compte perquè els seus dits es toquessin quan el noi va prendre el got. Va notar com el noi se n’adonava i va saber que ja se l’havia fet seu quan va veure que a les galtes li pujava una mica de color. Van brindar, van donar el cop de got a la barra i van fer baixar el tequila, gola avall, d’un sol glop.
L’ampolla de tònica va donar per tres xupitos per barba. Van entrar altres clients i l’Anna va anar a servir-los, però de seguida tornava a la barra, prop d’en Pablo. Van anar xerrant, amb l’Anna recolzada a la barra. Era molt divertit veure com el noi s'adonava que ella ajuntava els colzes per fer que la regatera li quedés ben marcada i ell ja no amagava que li repassava amb ganes. Com qui no vol la cosa, les seves mans es trobaven i es feien petites carícies furtives quan ningú mirava. Ella va posar-li un altre cubata i mentre el noi se’l bevia, ella va prendre el diari i d’amagatotis va buscar a les planes de contactes. En un posagots, va apuntar el nom d’un hotel de cites i una hora, les deu del matí i va posar-s’ho a la butxaca de la camisa. En Pablo va acabar-se el cubata, va mirar l’hora i va posar-se l’americana, mentre mirava l’Anna servir una cervesa.
-Em pots vigilar el maletí mentre vaig al lavabo, Anna? – va dir el noi.
L’Anna va prendre el maletí i el va posar sota la barra. Va seguir amb la mirada el noi fins que la porta que donava als serveis es tancava. Llavors va mirar que tothom estigués servit i distret i va anar cap al lavabo ella també.
Va obrir la porta de l’urinari d’homes, la balda feia mesos que estava trencada. En Pablo encara no s’havia tret la cigala per la bragueta quan la noia el va sorprendre:
-Anna, que fas? – va demanar-li.
-Res – va contestar-li entrant, amb dificultats al petit espai. – He pensat que potser volies que et donés un cop de mà.
Va allargar la mà cap a la bragueta del noi i va prendre-li el penis, que immediatament es va posar dur en els seus dits.
-No crec que ara pugui pixar – va dir el noi amb la veu tremolosa.
La noia va empènyer suaument la polla erecte apuntant a la tassa del WC.
-Va home, que amb tot el que has begut segur que en tens moltes ganes.
El noi va començar a respirar ràpidament, però va tancar els ulls i passats uns moments va començar a pixar. L’Anna va aguantar-se-la fins que va acabar i llavor se la va sacsejar un parell de cops perquè les darreres gotes caiguessin. Va ficar-li dins dels calçotets i va apujar-li la bragueta. El noi la mirava sense dir res.
-Ara m’imagino que deus estar calent, oi? – va preguntar-li la noia – Molt calent, fins i tot.
En Pablo va fer que sí amb el cap.
-Ara aniràs a casa i potser podries fer l’amor amb la teva dona. Però que et sembla si demà al matí, t’escapes una estona i entre client i client vens aquí – l’Anna va treure el posagots amb l’adreça del meublé i li va passar – i fotem un polvo de l'hòstia.
No va esperar que el noi li contestés. Va sortir de l’habitacle, va vigilar que ningú mirés i va tornar a la barra. Va rentar-se les mans a la pica i se les va eixugar amb un drap. Quan el noi va sortir, l’Anna l’esperava a la porta del bar amb el maletí.
-Ens veiem demà, Pablo? – va demanar l’Anna amb un somriure innocent.
-És clar que sí – va contestar el noi – Reservaré les meves forces aquesta nit – li va dir en veu baixa abans de prendre el maletí i sortir del bar.

Quan l’Anna es va girar, va trobar-se que la Virtudes l’estava mirant. Van mirar-se als ulls uns segons fins que la dóna li fer l’ullet mentre deixava escapar una riallada. L’Anna i la Virtudes van xocar les mans quan la noia anava cap a la barra, rient.